Gava bc

HARRASTUKSET           TULOKSET             

FI AVA-H, FI AVA, BH RTK1 RKT2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava"

Päivitetty 8.7.22 / Kuvassa oikealla 2020

Ruotsin tuonti
REGV1510/2014, ER35438/14
Rotu: bordercollie
Syntymäaika: 25.3.2014
Väri ja karva: Mustavalkoinen, lyhytkarvainen
Sukupuoli: Narttu (Sterkattu -20)
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Olat: terveet
Polvet:  0/0
Selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali)
Silmät: terveet (08/15), CEA terve/kantaja (isä terve)
Korkeus ja paino (noin):53cm ja 15kg

Tuloksia: Agility 3lk (FI AVA-H 7.6.2022, FI AVA 7.7.2022 Josefina Sipilän kanssa 3lk sertit), 
toko evl1*2 (yhtä vaille tokovalio!), 
rally-toko avosta RTK2 oikeus voi, 
paimennus 1-luokasta PPR1 ja PAIM1. 
Hyväksytty BH-koe. 
Näyttely KÄY-H 2022. 

Isä: GK VALLH PR Thrud, CEA normal, HD A
Emä: GK VALLH PR Ravlundha Hedvig, HD A
Kasvattaja: Elisabeth Falk Zetterholm, Pyk Ulf, Pyk Emelie, Kivik, Sweden
Omistaja: Tiia Ahveninen, Espoo 

 Gavalla Mithrandir kenneliin pennut 2017
 Ruokaviraston rekisteriin 06/2023

Agilitysta 6.7.2022 FI AVA-H Josefina Sipilä ohjannut 3lk sertitulokset! :) Ja 7.7.2022 FI AVA!!


Tietoa
Gava tuli meille 12 viikkoisena sijoitukseen Maria Kalliolta, joka kasvattaa kennelnimellä Mithrandir. Gava tuli Ruotsista 11 viikkoisena. Gava on ensimmäinen työlinjainen bordercollieni ja katsotaan kuinka yhteistyö alkaa sujumaan.

Gava on arjessa erittäin ihana koira. Niin helppo, kiltti ja huomaamaton kun voi olla. Se on ON-OFF tyyppinen eli sisällä nukutaan ja treeneissä tehdään. Gava nukkuu usein automatkoilla ja rauhoittuu nopeasti vieraassa paikassa. On ystävällinen, mutta uroksille pidetään rajoja ja joskus epävarmuuden piikkiin mennään niskakarvat pystyssä. Vanhoille koirille nöyristellään ja ryömitään maassa (vähentynyt iän myötä). Nuorempien kanssa taas voi kasvattaa itsetuntoa kertomalla olevansa vanhempi. Gavan pystyy jättää odottamaan niin agilitykentän laidalle kuin lammaslaitumen, siinä missä Ruuti pysyi sekuntin, Gava pysyy. Gava on nöyrä ja pehmeä, haluaa tehdä oikein ja muistaa myös ikävät kokemukset. Palkkautuu hyvin kehuilla, jota on myös harjoiteltu nuoresta lähtien. Gavasta kivoin palkka on taistella leluilla ja välillä rallattaa niiden kanssa ympäriinsä. Ei ole kovin ahne, mutta herkut maistuu. Vieraita kohtaan on välinpitämätön, mutta jos saa rapsutuksia niin viihtyy kyllä. Gavalla on aika niukka pohjavilla ja palelee talvella herkemmin. Kesällä taas tykkää ottaa aurinkoa ja saunomisestakin tykkää (ainut meidän koirista).


Gava on luonteeltaan rauhallinen ja tokossa sai rakentaa ensin motivaation ja palkkasin usein lelulla. Ei ole tarvinnut pelätä, että kuumuisi liikaa (mikäli edes mahdollista). Liikkeissä vauhti on kasvanut varmuuden myötä, Gavan motto on mielummin oikein ja hitaasti, kuin väärin ja saa katua. Ollaankin edetty ihan omaan tahtiin ja haettu varmuutta tekemiseen ja oikeaa asennetta. Nuorena vaikeinta oli vauhdikkaita liikkeitä tekevät koirat lähellä, nykyisin voi luottaa joka paikassa. Oikeastaan, kun paimennuksessa oli hallinnassa niin muuallakin. Agilityssa Gavalla riittää vauhtia, onhan sillä gasellin vartalokin ja kiihtyy liikkeestä. Alkuun opetin sen itsenäiseksi ja siedätettiin vähitellen ohjaajan liikettä. Ja saatiin paimenkaaria pois, sillä että koiralla ei ollut pääsyä kaarelle. Lähdöt opeteltiin huolella ja opetin tarjoamaan ja katsomaan estettä, vaikka olisin sivussa tai vähän takanakin. Silloin pystyis olla jo kauempanakin vaikkei rata olisi ollut hypyn linjassa. 
Gava lainaohjaajan kanssa agilityn sm-kisoissa 2021, maksien yksilöradalla 19/111sija! Yhtä vaille niin olisi päässyt finaaliin.

Parasta kaikessa treenaamisessa on, ettei ole ääntelyongelmaa ja voi treenata mitä vain. Paimennuksessa käyttää silmää ja alkuun meinasi jämähtää siihen. Kuitenkaan se ei näy muissa harrastuksissa. Paimennus on parasta mitä voi tehdä, käy lampaat, hanhet tai sorsat. Gava luonnossa huomaa kaiken liikkuvan, jäniksistä opetettiin luopumaan, saa katsoa muttei jahdata. Ruuti joutuu myös paimennuksen kohteeksi ja koiralaumassa leikkivät koirat. Ulkonäöstä tykkään itse tosi paljon, kauneudesta ja siroudesta. Se on ketterä ja elastinen, hyppytekniikka sai kehuja.

Terveys on ollut tosi hyvä nyt 6 vuotiaana. Kävi ekassa hammaskivenpuhdistuksessa ja poistettiin haljennut poskihammas 2020. Gavalla ei ole allergioita ja kynnet on hyvät. Aikuisiän kuurous geenitestissä normaali. Gava sterilisoitiin tähystyksellä 2020.

Gavalla on yksi pentue Astra Benjin kanssa (kennel Mithrandir:lle), kaksi urospentua syntyi 15.10.2017.



Nimivaihtoehtoja oli alkuun mietinnässä useampia. Kaikki alkuperäiset vaihtoehdot karsiutuivat, kun mietin, että kokonimi R. Lady "Gaga" olisi hauska. Nimi muotoutui helpommin kutsuttavaksi Gavaksi. Ei kuitenkaan viini cava. Gavá on Espanjassa Barcelonassa kunta.



Gavan emä työskentelee tilalla, jossa on 600 lammasta. Tilalla on myös hevosia, lehmiä, härkiä ja laamoja. Ei ole kisannut paljoa.

Isä Sid on taas Ruotsin paimennuksen mestari vuodelta 2011. Sid sai osallistumisoikeuden PM 2012 ja EM 2012 kisoihin paimennuksessa.
Gavalla on 3 veljeä ja 2 siskoa, joista 2 trikkiä ja loput mustavalkoisia. Gavan sisaruksella A-lonkat ja hyväksytty paimennuskoe. Puolisisaruksiakin löytyy sillä molemmilla vanhemmilla on aiempiakin pentueita. Isällä 7 pentuetta (vuosina 2010-2014) kenneleissä Canovills (O-pennut), Walk On, Ever On (Z + toiset), My Nr One, Sturesdotters (M) ja Bra-Hund. Emällä pennut vuonna 2012 ilman kennelnimeä Lokagårdens Svipp:in kanssa (Emän toisessa pentueessa 2x A-lonkkaista, 1 hyväksytty paimennuskoe.). Isän aiemmista pentueista kuvattu (56,5% pennuista) A-lonkkia 26kpl, B-lonkkia 10kpl,2 C-lonkkaa ja yksi E-lonkka, joka voi olla myös traumaperäinen. paimennuksen perusradan hyväksytysti 24,6% (Päivitetty 27.9.2018).
Kuvia vanhemmista



Kuvat: Jukka Pätynen


Gava 2020 eli 8v